"Intussen voel ik haar lichaamstaal aan"

15 maanden is ze intussen, maar in Philadelphia (VS) blijft ze een van de populairste katten. Mary Jane, kortweg MJ, is dan ook niet weg te slaan van de schouders van haar baasje Rudi Saldia. Samen met hem schuimt ze immers de straten af: de 26-jarige Saldia is een koerier per fiets en MJ zit tijdens zijn soms gevaarlijke tochten tussen voetgangers en auto’s te "chillen" op zijn schouders. Met een GoPro-videocamera in de aanslag levert dat heerlijke beelden op.

"Ze is nu 15 maanden oud en je mag wel zeggen dat ze haar hele leven al op de fiets doorbrengt. Toen ze twee maanden oud was, heb ik haar op mijn schouders gezet en ben ik hier in de straat gaan rijden. Ze leek het leuk te vinden. Momenteel heb ik al tochten van 40 km met haar op mijn rug ondernomen", aldus Saldia in het praatprogramma Today.

"Ik kan intussen haar lichaamstaal wel aanvoelen. Dus als ik merk dat ze zich ongemakkelijk voelt, zal ik mijn houding aanpassen. Zodat ze bijvoorbeeld naar de andere kant kan kruipen, waardoor ze zich weer goed voelt."

"Ik heb nog nooit een slechte "vibe" van haar gevoeld en daarom blijven we samen verder rijden. Je kan ons misschien vergelijken met Goose en Maverick in "Top gun". Waar ze niet van houdt, zijn andere mensen. Ze laat zich niet vastpakken door hen."

MJ is intussen ook een wereldwijde internetvedette, dankzij YouTube en nieuwsmedia. Ook het bedrijf uit Californië dat GoPro’s op de markt brengt, toonde interesse voor de "vreemde vriendschap".

Hier beneden kunt u het filmpje zien waarmee de internetroem van MJ startte. Het filmpje werd intussen bijna anderhalf miljoen keer bekeken.

lees ook