"N-VA-ideeën zijn zinnig, maar hoe te realiseren?"

VBO-topman Pieter Timmermans heeft "zinnige dingen" gelezen in de socio-economische voorstellen van de N-VA. Zo is hij positief over de voorgestelde algemene lastenverlaging. Maar hij waarschuwt wel voor een te radicale opstelling in de onderhandelingen.

"In de N-VA-plannen staan enkele goede aanzetten om socio-economische veranderingen door te voeren", zegt Timmermans in "De ochtend" op Radio 1. "Algemeen stelt men in het plan dat men de lasten gaat verlagen. Dat is een belangrijk positief signaal aan de ondernemers."

"Aan de andere kant moet men de maatregelen ook gerealiseerd krijgen, in een consensus met andere partijen. Na de verkiezingen moet men snel een regering vormen zodat we niet weer in een impasse belanden want dat kan onze economische toestand missen."

"Economisch staan er een aantal zinnige dingen in de N-VA-plannen, maar ik vraag me wel af hoe je ze gaat realiseren. Want als je te radicaal bent op bepaalde momenten, dan zal je je einddoel niet halen", aldus Timmermans in "De ochtend".