Annie Lennox krijgt Music Industry Trust Award

De Schotse zangeres Annie Lennox heeft maandag de Music Industry Trust Award in ontvangst genomen in Londen. De 58-jarige Lennox kreeg de prijs voor haar carrière als muzikante en voor haar liefdadigheidswerk.
AP2011

Tijdens de ceremonie werd de voormalige zangeres van Eurythmics geprezen door onder anderen Elton John en Adele. Elton John had een videoboodschap ingesproken. Adele zei dat Lennox tot "de soundtrack van mijn leven" behoort.

Annie Lennox voelde zich vereerd met de lofbetuigingen. "Muziek heeft me een leven vol ervaringen en kansen gegeven, waarvan ik nooit had kunnen dromen."

Lennox scoorde samen met Dave Stewart verschillende hits in de jaren 80 met hun band Eurythmics. De groep bracht onder meer "Sweet dreams", "Love is a stranger", "Who's that girl" en "It's alright" uit. Begin de jaren 90 debuteerde de zangeres als soloartiest met het album "Diva". Haar eerste twee soloplaten bereikten de eerste plaats in de Britse lijst met best verkochte albums. Lennox zet zich al decennia in voor onder meer Greenpeace, Amnesty International en Unesco.

De Music Industry Trust Award werd voor de 22e keer uitgereikt. Onder anderen George Martin, Andrew Lloyd Webber en Tom Jones hebben de onderscheiding in het verleden al ontvangen.