Bom uit Tweede Wereldoorlog legt station Bergen lam

Op een werf in het station van Bergen is vanmiddag een bom uit de Tweede Wereldoorlog gevonden. Het treinverkeer is er een lange tijd opgeschort geweest, maar verloopt sinds 19.30 uur weer normaal.

Het treinverkeer in Wallonië was vanmiddag door een treinstaking al ernstig verstoord toen rond 16.30 uur bekend werd dat bij werkzaamheden in de buurt van het station van Bergen een onbekend object was opgegraven. Uit veiligheidsoverwegingen werd alle treinverkeer in het station lange tijd onderbroken.

De explosievenopruimingsdienst DOVO is ter plaatse gekomen en heeft het tuig onschadelijk gemaakt. Het bleek om een bom uit de Tweede Wereldoorlog te gaan. Rond 19.30 uur kon het treinverkeer weer hersteld worden. Eventuele vervolgvertragingen blijven de rest van de avond wel mogelijk.