Burgemeester van Toronto geeft dan toch crackgebruik toe

Rob Ford, de burgemeester van Toronto, heeft dan toch toegegeven dat hij "waarschijnlijk een jaar geleden" en "in een dronken bui" crack heeft gerookt. Gisteren weigerde hij iets over het roken van een heroïnepijp te zeggen en op de radio bood hij alleen zijn excuses aan voor een geval van openbare dronkenschap. Ford denkt er niet aan af te treden.

In de Canadese pers circuleerde in mei een bericht over videobeelden van het drugsgebruik van Ford. Die videobeelden werden niet openbaar gemaakt, maar de politie heeft wel een kopie van de beelden in handen.

Ford ontkent dat hij journalisten over de video heeft voorgelogen. "Ik loog niet. Jullie stelden de verkeerde vragen", reageert de burgemeester. Ford benadrukt voorts dat hij niet verslaafd is en wil graag dat de beelden openbaar gemaakt worden zodat "iedereen in de stad zou zien in welke staat hij toen verkeerde".

De politie zegt dat de video niet genoeg is als bewijs om Ford aan te klagen voor een misdrijf. Ford denkt ook niet aan aftreden.

Meest gelezen