Crowdfunding La Petite Bande brengt 120.000 euro op

De crowdfundingsactie Save La Petite Bande heeft tot dusver 120.000 euro opgebracht. Het barokorkest La Petite Bande van Sigiswald Kuijken lanceerde de actie nadat minister van Cultuur Schauvliege de structurele subsidie voor het orkest had geschrapt.

Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) heeft begin dit jaar de jaarlijkse structurele subsidie van 560.000 euro voor het barokorkest La Petite Bande geschrapt. Om het financiële verlies te compenseren, is La Petite Bande met een crowdfundingsactie gestart.

"Er is uit alle hoeken van de wereld geld gestort. Het resultaat is ongelofelijk en moet toch een belangrijk signaal zijn voor de overheid dat er een hele gemeenschap is die La Petite Bande uit eigen zak wil steunen", meldt zakelijk leider Geert Robberechts.

Naast de crowfundingsactie, die nog steeds loopt, organiseert La Petite Bande op 9 december een benefietconcert in de Bozar in Brussel.

"Door het schrappen van de subsidies moesten we uiteindelijk geen concerten annuleren. Wel is er vanaf dit jaar geopteerd voor minder zware projecten, waarvoor minder muzikanten nodig zijn. Er is ook minder risicovol geprogrammeerd. Het aantal concerten verminderde dit jaar van 50 tot 20. Ook het aantal krachten op het secretariaat halveerde van 4 naar 2", besluit Robberechts.