Feesten als… Vincent Van Gogh

Verkleedfeestjes. Het is niet altijd makkelijk om origineel uit de hoek te komen. Indien u een kunstenaar bent en uw partner een creatieve visagiste, dan wordt deze opdracht al ietwat makkelijker. Damon Farkas uit Virginia (VS) liet zich inspireren door een zelfportret van Vincent Van Gogh. De gelijkenis bleek verbluffend.

De 25-jarige Farkas op nieuwswebsite Daily Mail: "Van Gogh is zonder twijfel mijn meest favoriete artiest. Ook al is mijn stijl als kunstenaar helemaal anders, toch word ik geïnspireerd door zijn verhaal. Ik heb ook last van het syndroom van Asperger en associeer me met zijn werk, dat vaak als vreemd en eigenaardig bestempeld werd."

"De manier waarop hij leefde, troost me vreemd genoeg, omdat ik besef dat ik nooit populair zal worden, maar dat er tegelijkertijd geen reden is om met het creëren van kunst te stoppen." Farkas begon drie jaar geleden met onder meer schilderen, om "via kunst zoveel mogelijk mensen te kunnen raken".

"Behalve onze liefde voor kunst delen we ook dezelfde geboortedatum en een opmerkelijke rosse baard."

"Ik kan niet geloven dat deze vermomming me zoveel publiciteit oplevert. Bedankt dat men hierdoor ook andere dingen van mij leert kennen", aldus Farkas nog op Twitter.

Hier beneden kunt u het "originele" werkstuk van Van Gogh zien:

AP2012

lees ook