Maken de verdwaalpalen een comeback?

De provincie West-Vlaanderen wil volgende zomer een uniform anti-verdwaalsysteem voor de hele kustregio. Dat schrijft De Krant van West-Vlaanderen. Door de heisa met de duurder geworden verdwaalpalen was dat er namelijk niet vorige zomer.

Afgelopen zomer was er heel wat te doen aan de kust over de verdwaalpalen. Het bedrijf dat ze plaatst vroeg hiervoor plots een pak meer geld en daardoor haakten een aantal kustgemeenten af. De stad Blankenberge werkte zelfs een eigen systeem uit met anti-verdwaalarmbandjes. De gouverneur van West-Vlaanderen wil nu een uniform anti-verdwaalsysteem.

Een verdeeld beeld aan onze kust betekent volgens provinciegouverneur Carl Decaluwé (CD&V) minder veiligheid. Op zijn aansturen heeft de kust daarover afgelopen maand al overlegd. "Daar bleek een brede consensus om in de toekomst opnieuw naar een uniform systeem te gaan", zegt gedeputeerde Franky De Block (SP.A) aan de Krant van West-Vlaanderen.

Binnen twee weken is er een nieuw overleg gepland. De provincie zou een publiek-private samenwerking overwegen om de kosten van het systeem zo laag mogelijk te houden. Het is niet duidelijk of overwogen wordt om de verdwaalpalen opnieuw in te zetten.