Regisseur Wes Anderson opent Berlinale 2014

Het Filmfestival van Berlijn opent begin volgend jaar met de wereldpremière van "The Grand Budapest Hotel" van de Amerikaanse regisseur Wes Anderson. Het festival vindt plaats van 6 tot 16 februari.
Regisseur Wes Anderson.

De Amerikaanse cineast Wes Anderson opent de 64e Berlinale. "We zijn heel tevreden dat Wes Anderson het festival zal openen met zijn nieuwe film "The Grand Budapest Hotel"", meldt festivaldirecteur Dieter Kosslick in een persbericht op de website van de Berlinale. "Deze komedie belooft een grootse aftrap."

"The Grand Budapest Hotel" vertelt het verhaal van Gustave H. (Ralph Fiennes), een conciërge in het vermaarde hotel in de Hongaarse hoofdstad Boedapest. Het verhaal handelt over de diefstal van een waardevol Renaissance-schilderij en de strijd om een enorm familiefortuin, tegen de achtergrond van de gebeurtenissen in Europa tussen de twee wereldoorlogen. 

Naast Ralph Fiennes nemen onder anderen Adrien Brody, Jude Law, Edward Norton en Willem Dafoe een rol voor hun rekening. 

Regisseur Wes Anderson is vooral bekend van films als "The darjeeling limited" en "Moonrise kingdom". Anderson werd bovendien genomineerd voor een Oscar voor de films "The Royal Tenenbaums" en de animatiefilm "Fantastic Mr. Fox".