Verdachte steekpartij Noorse bus was uitgewezen asielzoeker

De man die ervan wordt verdacht 3 mensen te hebben vermoord op een bus in Noorwegen, was een uitgewezen asielzoeker uit Zuid-Soedan. Dat melden de Noorse media. Hij zou normaal vandaag het land zijn uitgezet.

Gisteren kwamen 3 mensen om het leven bij een steekpartij op een bus in Noorwegen. De vermoedelijke dader werd kort na de feiten opgepakt. Hij werd zelf met lichte verwondingen naar een ziekenhuis in Bergen overgebracht.

De slachtoffers zijn de chauffeur van de bus, een meisje van 19 en een Zweedse passagier. Zij waren de enige inzittenden. De bus was onderweg van het landelijke district Valdres naar de hoofdstad Oslo.

Volgens de Noorse media is de dader een 30-jarige uitgewezen asielzoeker uit Zuid-Soedan. Normaal moest hij vandaag het land verlaten. Dat zou naar verluidt onbegeleid gebeuren.