Verwarring rond metrostation "Simonis" is verleden tijd

Het Brusselse metrostation "Simonis" heeft een nieuwe naam gekregen. Sinds de omsluiting van metrolijn 2 in 2009 droeg het station enerzijds de naam "Simonis (Elisabeth)" en anderzijds de naam "Simonis (Leopold II)" omdat één gedeelte een eindstation en een ander gedeelte een zogenoemd doorkomstpunt is. Omdat dit verwarring veroorzaakte, heten die 2 delen voortaan "Elisabeth" en "Simonis". De MIVB stelt tegelijk een nieuw netplan voor.

In 2009 onderging het Brusselse metronetwerk een grote verandering met de opening van de vernieuwde halte Weststation. Het station Simonis werd enerzijds een eindstation voor de lijnen 2 en 6 en anderzijds een doorkomstpunt voor lijn 2 in de richting van het eindstation "Koning Boudewijn" op de Heizel.

Het gedeelte eindstation kreeg daarom de naam "Simonis (Elisabeth)". Het doorkomstpunt werd met de naam "Simonis (Leopold II)" bedacht. Die dubbele benaming veroorzaakte de voorbije jaren bij veel reizigers verwarring. Extra bewijzering "via Rogier" en "via Zuid" die in 2011 werd aangebracht, bracht geen soelaas.

Daarom heeft de Brusselse vervoersmaatschappij MIVB beslist het station een nieuwe naam te geven. "Simonis (Leopold II)" heet voortaan gewoon "Simonis". "Simonis (Elisabeth)" heet nu eenvoudigweg "Elisabeth". De komende dagen worden alle wegwijzers en informatiedragers aangepast.

Tegelijk stelt de MIVB een nieuw netplan voor. Dat geeft het net voortaan op een meer schematische manier weer. Op het nieuwe plan staan ook enkele "landmarks" afgebeeld, zoals het Justitiepaleis en de VRT-toren.