"Ik maak anderen én mezelf belachelijk"

Eminem ontkent in het tijdschrift Rolling Stone dat hij homofoob is. Hij verdedigt zich zo tegen de kritiek op het taalgebruik in zijn nieuw nummer "Rap god". Daarin heeft de rapper het onder meer over "faggots" en "gay-looking", "maar ik denk tijdens het rappen nooit aan de betekenis van die woorden", beweert hij.

Volgens de rapper gebruikte hij die woorden in zijn jonge jaren regelmatig. "Toen ik opgroeide in Detroit was "faggot" net zo gangbaar als bijvoorbeeld "bitch". Het is een strijd in mijn hoofd geworden om te kunnen zeggen wat ik wil, zonder daarmee iemand te kwetsen. Ik zeg zoveel dingen die grappig bedoeld zijn, ik maak anderen én mezelf belachelijk", klinkt het in Rolling Stone.

"De echte ik heeft helemaal geen problemen met homo's, hetero's of transseksuelen. Ik vind het juist mooi dat mensen tegenwoordig hun leven kunnen leiden zoals ze willen", besluit Eminem.

Het interview van de rapper zal Boy George misschien wel als muziek in de oren klinken. De voormalige zanger van The Culture Club maakte zich vorige maand op Twitter nog boos om de songteksten. Ook gaf hij de media een veeg uit de pan omdat zij het misbruik van holebi's zomaar zouden accepteren.