"Mijn kinderen voelen zich als de Joden onder Hitler"

Silvio Berlusconi zit niet verlegen om een controversiële uitspraak en deze keer is het niet anders. De voormalige Italiaanse premier heeft verteld dat zijn familie gebukt gaat onder de gerechtelijke vervolgingen tegen hem. "Mijn kinderen zeggen dat ze zich moeten voelen zoals de Joodse families hebben gedaan in Duitsland onder het regime van Hitler", zei Berlusconi.

De 77-jarige Berlusconi deed de uitspraak tijdens een interview voor een boek dat binnenkort uitkomt. Berlusconi is 2 keer gescheiden, maar hield aan zijn huwelijken wel 5 kinderen over: Marina (foto) en Piersilvio uit zijn eerste huwelijk en Barbara, Eleonora en Luigi uit zijn tweede huwelijk.

Tegen "Il Cavaliere" liepen de afgelopen jaren wel meerdere rechtszaken. Even opsommen: in de zaak-Ruby is Berlusconi veroordeeld tot een celstraf van 7 jaar voor seks met minderjarigen. In die zaak is Berlusconi in beroep gegaan.

In een fraudezaak rond zijn media-imperium Mediaset is de oud-premier veroordeeld tot een celstraf van 4 jaar en mocht hij oorspronkelijk 5 jaar geen publiek ambt uitoefenen. Door de amnestiewetgeving is de celstraf teruggebracht tot een jaar. En in beroep werd geoordeeld dat Berlusconi 2 in plaats van 5 jaar geen politiek ambt mag uitoefenen. In de Senaat wordt daarom van de maand beslist of zijn parlementszetel wordt ontnomen. 

Gezien zijn leeftijd (77) is het ook weinig waarschijnlijk dat Berlusconi effectief naar de cel moet, maar hij kan wel huisarrest of gemeenschapsdienst opgelegd krijgen.

Queen

De man die vooral zichzelf erg goed vindt

Met de regelmaat van de klok komt Berlusconi in het nieuws met controversiële uitspraken, waaruit vooral blijkt dat bescheidenheid niet aan hem besteed is. Klik hier voor een kleine bloemlezing.

Meest gelezen