Advocaat Wesphael stuurde brief naar Waals parlement

Meester Jean-Philippe Mayence, foto boven, de advocaat van het Waalse parlementslid Bernard Wesphael, bevestigt dat hij een brief heeft gestuurd naar het Waals parlement. Hij wil dat dat parlement "een standpunt inneemt over de grondslag van de arrestatie" van zijn cliënt. Het gaat om een primeur in de Belgische geschiedenis. Wesphael wordt verdacht van de moord op zijn vrouw.

"Ik wens dat het parlement nadenkt over de kwestie, dat is belangrijk", aldus meester Mayence. Hij wil de aandacht vestigen op het feit dat de medestichter van Ecolo is aangehouden zonder dat het Brugse gerecht bij het Waalse parlement een vraag heeft ingediend over de opheffing van de parlementaire onschendbaarheid van Wesphael (kleine foto). Het Brugse parket haalt de uitzondering aan van de betrapping op heterdaad.

Gisteren kwam de commissie vervolgingen van het Waals parlement tot de vaststelling dat er geen enkele vraag was ingediend. De commissie komt deze namiddag opnieuw bijeen. De raadkamer van Brugge bevestigde gisteren de voorlopige hechtenis van Wesphael.