Franse industriële groep Alstom schrapt minstens 1.300 banen

De Franse industriële groep Alstom wil 1.300 banen schrappen. Dat heeft CEO Patrick Kron bekendgemaakt. De ontslagen zouden "vooral in Europa" vallen, bij de bouwactiviteiten van elektrische centrales van Alstom Thermal Power en bij de informatica van de groep. In België zouden geen banen op de helling staan.

"De 1.300 banen waarvan sprake, gaan over een aantal activiteiten van Alstom Thermal Power en de informatica, en de centrale kosten. Dat zijn programma's die enkele weken geleden opgestart zijn en die in uitvoering zijn", zei Kron.

"We zullen nog zien of er nog andere zullen zijn", voegde Kron eraan toe. "Ik wil er zeker niet over praten vooraleer er gesproken is met de sociale partners. Maar we gaan er alles aan doen om ons industrieel apparaat aan te passen waar en wanneer nodig is, aan het ritme van onze behoeften."

Ook in België is Alstom actief, maar in ons land zouden geen banen op de helling staan.