Gynaecoloog verwezen naar strafrechter voor mislukte operatie

Een Gentse gynaecoloog die op een vrouw uit het Oost-Vlaamse Zevergem een vruchtbaarheidsoperatie uitvoerde, waardoor die haar twee benen en negen vingers verloor, moet zich voor de strafrechter verantwoorden. Dat heeft de raadkamer in Gent beslist.

De mislukte operatie gebeurde in 2009 in het ziekenhuis Jan Palfijn in Gent. De 40-jarige vrouw lag twee weken in een coma, nadat haar dunne darm geperforeerd werd tijdens de vruchtbaarheidsoperatie. Doordat haar bloeddoorstroming stilviel, verloor de vrouw uiteindelijk beide benen en alle vingers behalve één duim. Volgens het slachtoffer had de arts haar dossier onvoldoende gelezen, en had die moeten weten dat ze al eerder geopereerd werd aan haar buik.

De raadkamer oordeelde dat er voldoende aanwijzingen zijn om de gynaecoloog te verwijzen naar de strafrechtbank. De zaak wordt vermoedelijk volgend jaar behandeld door de Gentse correctionele rechtbank.