Iedereen maakt kans op hoofdrol "Star wars"-film

Voor de komende "Star wars"-film zijn de makers nog op zoek naar twee mensen om belangrijke rollen te vertolken. De BBC weet dat er deze week open audities worden gehouden in Ierland en het Verenigd Koninkrijk. De kans is dus groot dat er onbekende mensen zullen meespelen in "Star wars: Episode VII".
Ook Mark Hamill (rechts) was relatief onbekend tot hij de rol van Luke Skywalker vertolkte.

Volgens de BBC zijn de makers nog op zoek naar iemand om de rol van een vrouwelijke tienerwees te spelen en naar een slimme jongen van rond de 20 jaar. Het nieuws van de publieke castings werd bekendgemaakt door het Twtteraccount @UKopencall. In de tweet stond te lezen dat er "over het hele land wordt gezocht naar hoofdrolspelers voor een Disneyfilm."

Het is ongebruikelijk dat er open audities worden gehouden voor belangrijke rollen in grote films, maar helemaal uniek is het niet. Zo was Mark Hamill voor het grote publiek onbekend voor hij de rol vertolkte van Luke Skywalker in eerdere films uit de "Star wars"-saga.

De gelukkigen houden maar beter hun agenda leeg tijdens de volgende lente, want dan gaan de opnames van start in de Pinewood Studios. Een jaar later zou "Star wars: episode VII" in de zalen moeten komen.

Waar zal de nieuwe "Star wars" over gaan?

In een interview met The Times blikt regisseur J.J. Abrams vooruit op de volgende film uit de "Star wars"-saga. Hij verklaart terug te willen naar de bron van de reeks. “Ik vond het geweldig hoe "Star wars" ons deed dromen dat er een hele wereld te ontdekken viel, naast wat ons werd getoond of gezegd. Dat was briljant. Als je de eerste film bekijkt, kan je onmogelijk precies weten wat "The empire" probeert te bereiken. Ze willen regeren door middel van de angst, maar we weten helemaal niet wat hun bedoeling is", zegt de regisseur.