Koperdief krijgt stroomstoot van 15.000 volt

In een voormalige industriële wasserij in Deurne heeft een koperdief zichzelf geëlektrocuteerd bij het losknippen van een aantal kabels. De 28-jarige man kreeg een stroomstoot van een leiding waar 15.000 volt op zat en liep daarbij zware brandwonden op. Hij werd wat later gevonden door medewerkers van Eandis die op zoek waren naar de oorzaak van een stroompanne in de buurt.

De feiten speelden zich gisteravond rond middernacht af, toen personeelsleden van Eandis naar de Van Hautelei getrokken waren voor een stroompanne die een aantal woningen in de omgeving had getroffen.

De locatie van de panne bleek zich in een voormalige wasserij te situeren. Daar troffen ze een zwaargewonde man aan bij de verdeelkasten. Uit de eerste vaststellingen blijkt dat de man daar bezig was geweest met het losknippen van koperen kabels, waarvan er al een aantal klaarlagen om mee te nemen. Of hij alleen aan het werk was, is nog niet duidelijk. De koperdief werd in kritieke toestand naar het Stuivenbergziekenhuis gebracht.