Kunstkenner Jan Hoet maakt kans op Wablieftprijs

Kunstpaus Jan Hoet maakt kans op de Wablieftprijs 2013. Die bekroont mensen, projecten of organisaties die zich inzetten om informatie zo breed mogelijk te maken om zo veel mogelijk mensen te laten participeren in onze maatschappij. Ook de Ambassadeurs van de Basiseducatie en acteur Dimitri Leue zijn genomineerd.

Jan Hoet dankt zijn nominatie voor de Wablieftprijs aan zijn tentoonstelling "Middle Gate Geel '13", waar kunstwerken van psychiatrische patiënten worden tentoongesteld tussen werken van andere kunstenaars.

De Ambassadeurs van de Basiseducatie verdienen volgens de organisatie de Wablieftprijs omdat ze als ervaringsdeskundigen de strijd aangaan met laaggeletterdheid.

Acteur en schrijver Dimitri Leue (foto in tekst) staat dan weer op de shortlist omdat hij met zijn theatervoorstelling "De diepte van het dal" depressies uit de taboesfeer probeert te halen. Bovendien maakt Leue door zijn liefde voor de taal, jong en oud warm voor het theater, aldus het persbericht.

Wie de Wablieftprijs 2013 in de wacht sleept, weten we op 6 december. De winnaar volgt voetballer Vincent Kompany op. De prijs werd eerder ook al uitgereikt aan onder meer weerman Frank Deboosere en seksuologe/mediafiguur Goedele Liekens.