Marvel Comics lanceert moslima-superheldin

Marvel Comics lanceert begin volgend jaar een gloednieuwe superheldin in stripvorm. Opmerkelijk: het gaat om een vrouwelijke superheld met een islamitisch geloof. De 16-jarige Kamala Khan uit New Jersey zal het opnemen tegen slechteriken en tegen de hooggespannen verwachtingen van haar familie.

Kamala is de eerste moslima die de hoofdrol speelt in een Amerikaans stripboek. Ze groeit op als dochter van Pakistaanse ouders in het Amerikaanse New Jersey. Haar broer is extreem conservatief, haar moeder is continu bang dat Kamala zwanger wordt en haar vader wil dat ze dokter wordt.

Met die opvallende keuze wil Marvel Entertainment - het bedrijf achter de strip - een inspanning leveren om de toenemende diversiteit onder de lezers te weerspiegelen.

In The Huffington Post zegt bedenkster Sana Amandat voorbereid te zijn op negatieve reacties van het publiek. "Natuurlijk zal er kritiek zijn. Niet alleen van mensen die islamofoob zijn, maar ook van moslims die vinden dat het personage op een verkeerde manier wordt geportretteerd."