Opnieuw prijs voor "Panorama"-reportage

De "Panorama"-reportage "De gestoorde procedure" is opnieuw in de prijzen gevallen. De reportage over de dood van een jongeman in een politiecel heeft in Londen de AIB Media Award in de wacht gesleept in de categorie Domestic Current Affairs.

De "Panorama"-uitzending "De gestoorde procedure" werd in februari uitgezonden op Canvas. VRT-journalisten Dirk Leestmans en Caroline Van den Berghe maakten een reconstructie van de dag waarop een 26-jarige man in een politiecel in Mortsel overleed.

De reportage, die meteen na de uitzending heel wat stof deed opwaaien, werd eind oktober in Berlijn nog bekroond met een Prix Europa. Nu wint "Panorama" opnieuw in Londen.

De Association for International Broadcasting (AID) beloont met zijn Media Awards kwaliteitsvolle radio- en tv-programma's van over heel de wereld. De prijzen worden sinds 2005 uitgereikt.