Parlement wil onderzoek naar belastingen prins Charles

Een commissie in het Britse parlement heeft een onderzoek gevraagd naar de belastingen die prins Charles betaalt voor zijn landerijen in Cornwall. Zij vermoeden een mogelijk "onrechtmatig voordeel" door de vrijstellingen.
AFP ImageForum

De Britse kroonprins, die ook de titel van hertog van Cornwall draagt, bezit meer dan 53.000 hectare grond en het geheel van zijn vermogen wordt geschat op 763 miljoen pond (907 miljoen euro). Het hertogdom Cornwall werd in 1337 gecreeërd met als bedoeling om een inkomen te garanderen aan de troonopvolger. Vorig jaar ontving Charles zo 19 miljoen pond, maar deze inkomsten zijn wel vrijgesteld van vennootschapsbelasting en taksen op meerwaarden.

Nu eist een parlementaire commissie dus meer transparantie over de fiscale situatie van de prins. Het ministerie van Financiën wordt gevraagd om een diepgaand onderzoek te starten.