Pas vrijdag weer treinen tussen Mechelen en Leuven

Volgens spoorinfrastructuurbeheerder Infrabel zal er pas vanaf vrijdagochtend opnieuw treinverkeer mogelijk zijn tussen Mechelen en Leuven. Het wegslepen van de ontspoorde goederentrein verloopt moeizamer dan verwacht.

Maandagochtend ontspoorden tussen Wilsele en Holsbeek de locomotief en drie wagons van een goederentrein. Infrabel hoopte in eerste instantie de sporen morgen opnieuw vrij te krijgen, maar dat is onhaalbaar, meldt de woordvoerder. De locomotief zat dieper in de grond dan aanvankelijk gedacht, wat ertoe leidde dat het opnieuw op de sporen zetten van de trein langer geduurd heeft. Er rijden vervangbussen tussen Leuven en Haacht.

De ontsporing van de goederentrein werd veroorzaakt door het negeren van een gesloten stopsein. Dat heeft het Onderzoeksorgaan voor Ongevallen en Incidenten vandaag bevestigd. De locomotief was niet uitgerust met het noodstopsysteem TBL1+. Er komt voorlopig geen bijkomend veiligheidsonderzoek.