Spa hoopt Unesco-werelderfgoed te worden

Het Luikse stadje Spa hoopt binnen enkele jaren erkend te worden als Unesco-werelderfgoed. Gisteren heeft de gemeenteraad van Spa alvast groen licht gegeven om de aanvraag tot erkenning in te dienen. Om dat doel te bereiken maakt Spa 7.500 euro vrij. Het Waalse gewest steunt het idee.

De aanvraag tot erkenning doet Spa samen met enkele andere thermale steden, onder leiding van Wiesbaden. Aanvankelijk was het de bedoeling om de erkenning al tegen 2015 rond te hebben, maar dat blijkt nu iets te optimistisch te zijn.

Voorlopig is er nog geen eensgezindheid over het aantal deelnemende thermale steden. Tsjechië, dat het project voorzit, hoopt op 11 tot 16 steden, terwijl heel wat burgemeesters en experts het aantal deelnemers zouden willen beperken tot maximum 7 of 8.