Twitter trekt naar de beurs voor "25 tot 28 dollar"

Twitter wordt vanaf morgen genoteerd op de beurs. Een aandeel zou zo'n 23 tot 25 dollar kosten. De microblogsite brengt 13 procent van de aandelen naar de beurs en de verkoop daarvan moet zo meer dan 1,6 miljard dollar opleveren.

Na veel gespeculeer over de mogelijke datum van de beursgang van het bedrijf, is het morgen eindelijk zover. Vanaf dan wordt microblogsite Twitter genoteerd op de beurs. De Amerikaanse beurswaakhond Securities and Exchange Commission heeft vandaag officieel het licht op groen gezet voor de beursgang.

De microblogsite brengt 13 procent van de aandelen naar de beurs en de verkoop daarvan moet zo meer dan 1,6 miljard dollar opleveren. Een aandeel van het sociale netwerk gaat volgens The Wallstreet Journal 25 tot 28 dollar kosten. Het blijft natuurlijk wel afwachten of het bedrijf de verwachtingen kan inlossen.

Na de erg gehypte beursgang van Facebook vorig jaar die afliep met een sisser, reageren analisten voorlopig afwachtend. "Je betaalt eigenlijk veel te veel voor een Twitter-aandeel", zegt een analist aan NOS. "Je betaalt zeventien keer de verwachte omzet van volgend jaar. Normaal gesproken is het al duur als je zeventien keer de winst betaalt."