Van Dale gaat op zoek naar het Woord van het Jaar 2013

De zoektocht naar het Vlaamse Woord van het Jaar 2013 is gestart. De verkiezing begint met het verzamelen van nieuwe woorden. Van Dale is nieuwsgierig naar wat mensen het beste, mooiste en/of leukste nieuwe woord van 2013 vinden en roept het publiek op om nieuwe woorden en hun betekenis in te sturen.

Van Dale gaat op zoek naar het Woord van het Jaar 2013 en vraagt daarbij de hulp van het publiek. Iedereen mag een nieuw woord met betekenis insturen. De ingezonden woorden moeten het liefst in 2013 ontstaan zijn, maar in ieder geval in 2013 in Vlaanderen populair geworden zijn.

Van alle nieuwe ingezonden woorden maakt Van Dale een shortlist in vijf categorieën: jongerentaal, lifestyle, sport/amusement, economie en politiek. Bovendien maakt Van Dale een shortlist van tien woorden die door Van Dale zelf genomineerd worden.

Van 26 november tot en met 16 december kan er gestemd worden om per categorie een winnaar te bepalen en om hét Vlaamse Woord van het Jaar 2013 te kiezen. Op dinsdag 17 december worden de winnende woorden per categorie en het Vlaamse woord van het jaar bekendgemaakt. 

Nieuwe woorden insturen kan tot en met 25 november 2013 op www.vandale.be/woordvanhetjaar.

De Woord van het Jaarverkiezing 2013 wordt in België georganiseerd door Van Dale Uitgevers en de VRT. Van Dale organiseert in Nederland een gelijkaardige verkiezing.

Ook dit jaar is er weer de verkiezing van het Kinderwoord van het Jaar. Dit is een samenwerking van Ketnet met de Jommekeskrant. Om een kinderwoord in te zenden klik je hier door naar de website van Ketnet: www.ketnet.be/doen/kinderwoord-2013.