Wellnesshotel schrapt "romantische Kristallnacht" op 9 november

Het Duitse Kristall Sauna Wellness Park-hotel heeft zich verontschuldigd voor een advertentie voor een "romantische Kristall Nacht" op 9 november. Op 9 november is Kristallnacht, de door de nazi's georganiseerde razzia op de joden, exact 75 jaar geleden.

Op sociaalnetwerksites werd de advertentie meteen veroordeeld en geparodieerd. Snel daarna heeft het hotel in Bad Klosterlausnitz de advertentie verwijderd en via Facebook zijn verontschuldigen aangeboden.

De eigenaars zeggen dat ze het woord Kristall vaak gebruiken in hun promo-acties, maar dat ze beseffen dat het op dit specifieke tijdstip "ongevoelig en buitengewoon ongepast" is. Het evenement heet nu "een lange romantische nacht".

In de nacht van 9 op 10 november 1938 werden tenminste 91 joden vermoord door de nazi's. Tienduizenden anderen werden gearresteerd. Synagoges, huizen en winkels werden in brand gestoken. Het was de eerste golf van georganiseerd geweld tegen joden in nazi-Duitsland.

Meest gelezen