52 jobs bedreigd bij Sabena Technics?

Bij Sabena Technics zouden 52 banen bedreigd zijn door de sluiting van het bijkantoor BOD in Sint-Lambrechts-Woluwe. Dat meldt de christelijke vakbond. Sabena Technics maakte ooit deel uit van onze nationale luchtvaartmaatschappij maar is vandaag in handen van de Franse groep TAT. BOD staat in voor de controle en het onderhoud van elektronica en instrumenten in de cockpit.

De directie van Sabena Technics uitte tijdens een bijzondere ondernemingsraad de intentie om de activiteiten van het bijkantoor BOD stop te zetten.

BOD, kort voor Bordeaux, werd in 2012 opgericht na een herstructurering waarbij 93 banen sneuvelden. Om banen te redden werden zo'n 50 werknemers van de afdeling Avionics met behoud van loon- en arbeidsvoorwaarden ondergebracht bij BOD, een Franse werkgever verbonden aan Sabena Technics. De werknemers van BOD hebben Belgische contracten en werken onder dezelfde voorwaarden als die van Sabena technics.

Volgens ACV-vakbondssecretaris Paul Corbeel roept het bedrijf "omzet, concurrentie en een te lage activiteitsgraad" in als reden voor de beslissing. "Enkele weken geleden meldden de werkgevers dat er de komende jaren op Brussels Airport 10.000 jobs zouden bijkomen. Vandaag dreigen 50 gekwalificeerde jobs met een hoge toegevoegde waarde verloren te gaan. Welke jobs zullen er in de plaats komen?", aldus Corbeel. De socialistische vakbond ABVV wijst erop dat er nog geen uitsluitsel is. De ondernemingsraad van volgende week vrijdag zou meer duidelijkheid moeten brengen.