"Deseyn moet zwart op wit met bewijzen komen"

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascale Labille (PS) vraagt dat CD&V-Kamerlid Roel Deseyn met bewijzen komt die zwart op wit aantonen dat Belgacom kritische journalisten en politici bespioneert.

CD&V-Kamerlid Roel Deseyn stelde in De Morgen dat hij niet langer vertrouwelijke mails en sms'jes via de systemen van Belgacom verstuurt. Hij zou weet hebben van "vreemde praktijken" bij het bedrijf, "bijvoorbeeld dat er rondgesnuffeld wordt in mailboxen van kritische politici en journalisten."

"Ik vind dat een beetje bizar", reageert minister van Overheidsbedrijven Labille, voogdijminister voor Belgacom. "Ik heb geen enkel bewijs. Meneer Deseyn moet nu meer uitleg geven. Belgacom heeft al gezegd meer uitleg te willen geven over cyberveiligheid. We zullen zien of het waar is."

Deseyn vertelde in "De ochtend" dat hij "geen concrete beschuldigingen kan voorleggen, maar ik heb voldoende aanwijzingen om een ernstige waarschuwing te sturen." Belgacom zelf reageert verbolgen en zegt het verhaal van Deseyn "compleet uit de lucht gegrepen is."