"Echtgenote Wesphael telefoneerde met ex vlak voor haar dood"

Op de avond van haar overlijden zou de echtgenote van Bernard Wesphael met haar ex-vriend hebben getelefoneerd. Dat zegt de Franstalige zender RTL-TVI op basis van betrouwbare bronnen. De man zou aan de politie hebben verklaard dat hij Wesphael tijdens het gesprek herhaaldelijk tegen zijn vrouw hoorde schreeuwen. Vandaag vond een huiszoeking plaats in de woning van het koppel.

RTL-TVI bracht het nieuws vanavond op basis van betrouwbare bronnen. Volgens de zender wist de politie al langer dat Véronique Pirotton, de echtgenote van Wesphael, op de avond van haar dood een telefoontje had gekregen in het hotel in Oostende waar het echtpaar verbleef. Tot nu toe nam men aan dat het een professionele aangelegenheid betrof.

Nu zou blijken dat ze die avond niet door een collega, maar wel door haar ex-vriend werd opgebeld. De twee vormden naar verluidt jarenlang een koppel vooraleer Pirotton met Wesphael trouwde. De ex-vriend zou aan de politie hebben verklaard dat hij Wesphael tijdens het gesprek herhaaldelijk tegen zijn vrouw hoorde schreeuwen.

Zelf houdt Wesphael nog steeds vol dat zijn vrouw zelfmoord pleegde, maar de speurders vermoeden dat hij haar vermoordde. De raadkamer van Brugge verlengde eerder deze week nog zijn aanhouding.

Vandaag vond voorts een huiszoeking plaats in de woning van het koppel in Luik. De speurders namen verschillende brieven en een computer mee. Eén van die brieven was afkomstig van Pirotton en gericht aan haar zoon. Ze zou erin hebben geschreven dat ze na de trip naar Oostende de echtscheiding wilde aanvragen. Morgen wordt een reconstructie van de feiten gehouden.