"Een wapitihert in nood, hoe kan dat grappig zijn?"

Afgelopen maandag kreeg het gezin Chase uit Evergreen, Colorado (VS), een ietwat vreemde bezoeker op zijn reuzentrampoline, die buiten naast het huis opgesteld staat. Een wapitihert was er immers op verzeild geraakt. Het deed, met de hulp van een soortgenoot buiten de trampoline, verwoede pogingen om eruit te geraken. Al kon het op en neer wippen op het speeltuig ook als speels vertier van het dier beschouwd worden. Zo werd het filmpje alvast op YouTube gepubliceerd. Maar niet iedereen vindt dit duidelijk even grappig.

Greg Chase verduidelijkte als volgt het filmpje: "Ik zag een wapiti zijn hoofd door de ingang van de beschermingshoes steken, toen hij plots besliste op de trampoline te springen om daar plezier te hebben. Maar dat bleek moeilijker dan verwacht. Een soortgenoot leek intussen ook op de trampoline te willen springen. Ook hij wilde plezier maken."

Toch ziet het gezin dat het dier het moeilijk heeft en de vrouw van Greg Chase stelt voor om het dier misschien neer te schieten. "Ze wilde dat het dier niet zou afzien als het in een gat zou komen vast te zitten en zich zou verwonden", verklaarde de man achteraf de uitspraak van zijn vrouw. Afsluitend met: "Ik hoop dat jullie van de video genieten!!!"

Maar reacties op het internet schoten snel een andere kant uit, ook al gebruikten nieuwsmedia titels als "Waarom mogen alleen mensen plezier hebben op een trampoline?" of "Wat een speelvogel!":

  • "Dit is een dier in nood. Erop jagen lijkt me minder erg voor dit hert dan het daar zijn gang te laten gaan."
  • "Wie dit hilarisch vindt, is ziek in zijn hoofd."
  • "Alvast is weer bewezen dat het verstand van mensen veel minder is dan dat van dieren."
  • "Wie in zo’n omgeving woont, weet toch dat hij zijn speeltuigen voor de dieren in het wild beter moet afschermen. Zo’n gezin is een gevaar voor het dier."
  • "Is dit niet toezien op de manier waarop een hert een poot zou kunnen breken?"
  • "Niet alleen de wapiti op de trampoline, ook die ernaast was doodsbang."
  • "Hij zit gevangen, zien die mensen dat niet?"

Oordeelt u zelf:

lees ook