Belgacom: "Dit is volledig uit de lucht gegrepen"

Belgacom noemt de beschuldigingen van CD&V-Kamerlid Roel Deseyn over gesnuffel in mailboxen van kritische politici en journalisten "volledig uit de lucht gegrepen". Wie dergelijke beschuldigingen uit, moet ook beseffen dat hij zich blootstelt aan eventuele juridische stappen, waarschuwt woordvoerder Jan Margot.

CD&V-Kamerlid Roel Deseyn kreeg naar eigen zeggen van verschillende interne bronnen bij Belgacom te horen dat er al eens wordt rondgesnuffeld in mailboxen van kritische politici en journalisten. "Uitgerekend CEO Didier Bellens zelf heeft een mailadres bij Yahoo.fr omdat hij weet hoe lek zijn eigen systeem is", zegt hij in De Morgen.

"We kunnen hier alleen maar op antwoorden dat dit een zeer zware beschuldiging is en dat mensen die zoiets beweren beter twee keer zouden nadenken, want ze brengen niet gewoon zichzelf in de schijnwerpers, maar ze doen mensen ook twijfels hebben over het gebruik van e-mail. En dat is volledig uit de lucht gegrepen", reageert woordvoerder Margot.

Belgacom sluit niet uit dat er juridische stappen komen tegen Deseyn. "Wie zoiets beweert, moet beseffen dat hij zich blootstelt aan vervolgingen. Wat zou een CEO zich bezighouden met het lezen van mails van journalisten. Hij (Didier Bellens, red.) kan niet eens al de artikels lezen die over hem verschijnen, en dat is tegenwoordig ook steeds meer onzin."