Justin Bieber riskeert boete in Brazilië

Justin Bieber riskeert een boete voor het illegaal aanbrengen van graffiti op de muur van een voormalig hotel in het toeristische deel van Rio de Janeiro. De zanger beweert niet op de hoogte te zijn geweest van de wet.

"De zanger Justin Bieber is in beschuldiging gesteld voor het vandaliseren van een gebouw en de zaak zal doorverwezen worden", stond te lezen in een politiecommuniqué. Bieber riskeert een boete.

De politie verduidelijkt in het communiqué dat het 19-jarige tieneridool de toestemming had gekregen een graffititekening te maken op de muur van het olympische dorp in Vidigal. Maar de entourage van de zanger vond dat een veiligheidsrisico. "De toestemming van de stad was niet van toepassing voor andere plaatsen", benadrukt het communiqué.

Bieber heeft inmiddels zijn verblijf in Brazilië beëindigd en is verder gereisd naar Paraguay.