Last Post op 11 november live op televisie

Op maandag 11 november brengt de VRT rechtstreeks verslag uit van de twee speciale edities van de traditionele Last Post-plechtigheid in Ieper ter herdenking van de Wapenstilstand. De eerste herdenking is te zien op Eén, de tweede op Canvas.

Al sinds 1928 wordt in Ieper aan de Menenpoort dagelijks een Last Post-herdenking gehouden. Op 11 november, de dag van de Wapenstilstand, is er jaarlijks een speciale editie van de Last Post en dit jaar zijn er zelfs twee.

In de voormiddag, vanaf 10.45 uur, is er de Last Post ter gelegenheid van de 95e verjaardag van de Wapenstilstand. Die wordt rechtstreeks uitgezonden op Eén, met commentaar van VRT-journalist Geert Spillebeen en professor Sophie De Schaepdrijver, een autoriteit op het vlak van de geschiedenis van de Eerste Wereldoorlog.

Na de middag, vanaf 15.00 uur, volgt een verslag van de extra Last Post naar aanleiding van de "Gathering of the soil", in aanwezigheid van onder meer minister-president Kris Peeters, de Britse prins-gemaal Prince Philip en Prins Laurent. Die herdenking wordt live uitgezonden op Canvas.