Minister Labille roept Didier Bellens op het matje

Minister van Overheidsbedrijven Jean-Pascal Labille (PS) roept Belgacom-topman Didier Bellens morgenochtend op het matje. Ook Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck zal bij die ontmoeting aanwezig zijn. Eerder op de dag zei Labille in de Kamer dat hij en De Clerck de handen in elkaar zullen slaan om het bestuur van het telecombedrijf te verbeteren.

Didier Bellens wordt morgenochtend om 10 uur op het kabinet van Labille verwacht. Ook Belgacom-voorzitter De Clerck zal hem daar opwachten. De sommering komt er nadat Bellens recent alweer enkele controversiële uitspraken deed. Zo noemde hij premier Elio Di Rupo (PS) "een klein kind dat om zijn Sinterklaas komt".

"Het einde van de recreatie is niet veraf"

Eerder op de dag moest minister Labille in de Kamer al enkele vragen over Belgacom en Bellens beantwoorden. Zo reageerde hij op de uitspraken van Kamerlid Roel Deseyn (CD&V) dat er al eens wordt rondgesnuffeld in mailboxen van kritische politici en journalisten. Labille noemde die verklaringen "zeer zeer ernstig", omdat ze het vertrouwen van de consument in de beveiliging van hun mails en de veiligheid van het netwerk in vraag zouden kunnen stellen.

De PS-excellentie deelde mee dat Belgacom de beschuldigingen ten stelligste ontkent en "zich vragen stelt bij de bedoelingen van de personen die aan de basis liggen van deze desinformatie". Indien er bewijzen zijn, dan moeten die onmiddellijk aan Justitie worden overgemaakt, aldus Labille. Hij voegde eraan toe dat Belgacom zijn medewerking zal verlenen aan elk eventueel gerechtelijk onderzoek. Als er geen bewijzen zijn, dan zijn de verklaringen onaanvaardbaar.

"Ik geloof in de vastberadenheid en het optreden van Stefaan De Clerck", ging Labille nadien voort. "Hij en ik gaan samenwerken om het bestuur van het telecombedrijf te verbeteren zodat het zich opnieuw kan concentreren op de strategische en operationele uitdagingen. Ik denk dat het einde van de recreatie niet veraf is", voegde Labille er opvallend genoeg aan toe.