Nederlandse journalist Paul Vugts wint Persprijs 2013

De Nederlandse misdaadjournalist Paul Vugts van Het Parool krijgt de Persprijs 2013 voor zijn jarenlange verslaggeving van processen tegen de Amsterdamse onderwereld. Dat heeft voorzitter Ad van Liempt bekendgemaakt.

Paul Vugts (39) deed van 2009 tot begin dit jaar verslag van het Passageproces, rond een serie liquidaties in Amsterdam. De jury prijst zijn "vermogen tot objectieve verslaggeving, waarin hij zich niet laat belemmeren door zijn enorme kennis van de onderwereld".

De Persprijs, die voluit Persprijs Jacques van Veen heet, wordt sinds 1984 om de drie jaar uitgereikt aan een journalist uit België of Nederland. De bekroning is bedoeld "ter bevordering van de journalistieke kwaliteit op het gebied van het recht in het algemeen en de justitieverslaggeving in het bijzonder".

Aan de Persprijs Jacques van Veen is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.