Rockband Kyuss keert weer met nieuwe naam Vista Chino

De Amerikaanse rockgroep Kyuss gaat voortaan door het leven als Vista Chino. Onder anderen John Garcia en Josh Homme (leadzanger van Queens Of The Stone Age) maakten deel uit van de invloedrijke stonerrockband. De groep wil zonder Homme een nieuw album uitbrengen, maar mocht dat niet doen onder de naam Kyuss. Eind november staat Vista Chino op het podium van zaal De Mast in Torhout.

De rockband Kyuss gaat voortaan verder met de naam Vista Chino. Vanaf 2010 ging de gedeeltelijke reünie van de stonerrock legende door onder de naam Kyuss Lives!, met onder meer zanger John Garcia en drummer Brant Bjork.

Josh Homme en Scott Reeder, die sinds 1995 geen deel meer uitmaakten van de band, waren het niet eens met die naam en brachten de zaak tot in de rechtbank. Daar werd besloten dat Garcia en de anderen wel onder de naam Kyuss Lives! mochten optreden. Er werd echter niet toegestaan dat ze daarmee ook de studio in zouden gaan. 

Aangezien de band toch van plan is een nieuwe plaat te maken, is besloten vanaf volgend jaar verder te gaan als Vista Chino. Vorige week werd bekend dat bassist Nick Olivieri zich opnieuw bij het gezelschap aansluit. Hij maakte eerder ook deel uit van zowel Kyuss als Kyuss Lives!.

Op vrijdag 22 november treed de band op in België. Ze geven een concert in zaal De Mast in Torhout.