Twee doden bij gijzelingsdrama in Nederlands Limburg

In de Nederlands-Limburgse gemeente Reuver zijn twee doden gevallen bij een gijzelingsdrama. Een man hield er zijn dochtertje van drie een hele dag gegijzeld in een woning. Toen een interventieteam van de Nederlandse politie deze namiddag uiteindelijk woning binnenviel, trof ze er de levenloze lichamen van de twee aan.

De gijzeling begon vanmorgen iets voor 9 uur met een schietpartij op straat. Een man vuurt verschillende keren op een vrouw. Het slachtoffer - de ex-partner van de schutter, zo blijkt - wordt met zware verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht. Na de schietpartij neemt de schutter zijn dochtertje en verschanst zich met haar in de woning van zijn ex-schoonouders. De wijde omgeving rond het huis wordt meteen afgezet.

De politie houdt de hele dag contact met de gijzelnemer. De man meldt dat hij een UZI en een handgranaat heeft. Hij dreigt er onder meer mee om zelfmoord te plegen. Om 14.45 uur valt een speciaal team van de politie uiteindelijk de woning binnen en treft er de twee doden aan. Het is nog niet duidelijk hoe de man en zijn dochter om het leven zijn gekomen. Volgens enkele getuigen waren er voordien in het huis explosies te horen. De politie had enkele uren daarvoor ook een inval gehouden in het huis van de man in Roermond, de woning waar hij voordien met de vrouw en het kind samenwoonde. De man zou gehandeld hebben uit onvrede over het bezoekrecht van het kind.