Twittervogel vliegt naar hogere sferen

Microblogsite Twitter heeft een superstart gemaakt op de beurs van Wall Street. Het aandeel boekte meteen een winst van 73 procent en sloot af op 44,90 dollar en tikte zelfs even de grens van 50 dollar aan. Analisten waarschuwen voor een zeepbel.
AP2013

#Ring!: zo klonk het om 15.30 uur op de officiële Twitteraccount van Twitter, verwijzend naar de bel die de opening van de beurs aankondigt.

Twitter brengt 70 miljoen aandelen op de beurs en verkocht die aan een openingsprijs van 26 dollar per stuk. Het duurde een tijdje voor de koers duidelijk werd, maar het aandeel scheerde hoge toppen. Rond 17 uur stond de koers al op meer dan 49 dollar, een winst met 88 procent. Op het einde van de Amerikaanse beursdag was dat wel teruggevallen tot 73 procent.

Dat betekent dat de sociaalnetwerksite meteen erg veel geld waard is. Met de slotkoers van vandaag is het bedrijf 25 miljard dollar waard. In de eerste uren van Twitter op de beurs zijn er 11 miljoen Twitter-aandelen verhandeld.

Bestuurders en andere werknemers van de onlineberichtendienst zullen tot miljoenen opstrijken. Waarnemers waarschuwen meteen wel voor een nieuwe zeepbel.

AP2013