Verkoop op de Boekenbeurs loopt goed

De verkoop op de Boekenbeurs loopt goed. Dat meldt de organisatie in een persbericht. Volgens de standhouders blijft de boekenverkoop gelijk aan die van vorig jaar. De Boekenbeurs in Antwerpen loopt nog tot en met 11 november.

De Boekenbeurs was vandaag aan zijn achtste dag toe. De organisatie deed alvast een rondvraag over de verkoop bij een aantal standhouders, zowel uitgevers als boekhandels. "De algemene teneur is positief", klinkt het. Het merendeel van de bevraagde standhouders tekende al prima cijfers op.

Een duidelijke trend is dat de signeersessies van bekende auteurs een groot effect hebben op de verkoop. Zo horen de boeken van Jeroen Meus of Pascale Naessens – die al meerdere malen zijn komen signeren – bij de absolute toppers.

In het lijstje van de best verkopende fictieboeken staan onder meer "Koekoeksjong" (Robert Galbraith, pseudoniem van J.K. Rowling), "Santa Monica" (Bavo Dhooghe) en "Voor ik ga slapen" (S.J. Watson).

Bij de strips doen onder meer "F.C. De Kampioenen: Dr Jekyll & Mister Vertongen" en "De Rode Duivels: bestemming Brazilië" het erg goed.