"Bellens promoveerde beschermelinge tot directeur"

Didier Bellens heeft onlangs Sandrine Nelissen-Grade tot directeur "Public Affairs" gepromoveerd. Dat schrijft De Tijd. De vrouw staat bekend als een beschermelinge van de Belgacom-topman. Binnen het telecombedrijf zou met ongeloof op de promotie worden gereageerd.
Sandrine Nelissen-Grade samen met Didier Bellens.

"Het feuilleton van Bellens moet gedaan zijn", zei Belgacom-voorzitter Stefaan De Clerck woensdag nog in "Terzake", maar vanavond blijkt dat Bellens recent alweer een gewaagde zet heeft gedaan.

Volgens de krant De Tijd promoveerde de Belgacom-topman onlangs zijn beschermelinge Sandrine Nelissen-Grade tot directeur "Public Affairs".

In 2006 kwam ze in dienst bij het telecombedrijf waarna ze gestaag in de rangen opklom. Sinds enige tijd is ze de persoonlijke assistente van Bellens. Nu heeft hij haar dus tot directeur benoemd.

Haar nieuwe functie is meteen een erg belangrijke. Zo moet ze onder meer de relaties met de politiek onderhouden. Tot voor kort was die taak weggelegd voor Philip Neyt, maar die zou volgens Bellens te weinig hebben gelobbyd in de marge van de nieuwe telecomwet.

Volgens De Tijd wordt binnen Belgacom met ongeloof op de benoeming gereageerd.