"Investeringen herzien als VK uit EU stapt"

De topman van de Japanse autobouwer Nissan, Carlos Ghosn, heeft het Verenigd Koninkrijk vrijdag op de BBC gewaarschuwd dat de groep "zijn strategie en investeringen zal herzien" indien Londen de beslissing zou nemen om de Europese Unie te verlaten.

"Als er iets zou veranderen, zullen we onze strategie en onze investeringen in de toekomst moeten herzien", aldus Carlos Ghosn op de BBC. De topman voegde eraan toe dat hij zo'n scenario evenwel onwaarschijnlijk acht.

Ghosn sprak zich uit in de marge van de voorstelling in Londen van de nieuwe versie van het Nissan-model Qashqai, de meest verkochte auto van de groep in Europa, met meer dan 240.000 stuks.

Het nieuwe model zal gebouwd worden in de fabriek in Sunderland, in het noorden van Engeland, waar Nissan 6.500 mensen tewerkstelt.

Ghosn, die ook aan het hoofd staat van de Franse autobouwer Renault, zei ook nog dat na vijf jaar van daling, de automarkt in Europa "het einde van de tunnel bereikt heeft". Hij verwacht een stabiele markt, tot zelfs een lichte stijging.