Bejaarde vrouw overleden na aanrijding door tram in Gent

In Gent is gisteravond een 87-jarige vrouw om het leven gekomen nadat ze aangereden was door een tram. Dat meldt het Gentse parket, dat de omstandigheden van het ongeval onderzoekt.

Het ongeval gebeurde rond 18.15 uur aan de Blaisantvest, ter hoogte van de Oosteeklostraat. Twee bejaarde vrouwen kwamen van het clubhuis voor senioren Vogelenzang en wilden de Blaisantvest oversteken. De tram rijdt daar in beide richtingen tussen een berm. De twee dames werden gegrepen door de tram. Een 87-jarige vrouw, die zich met een rolwagentje verplaatste, overleefde de aanrijding niet. Een 83-jarige vrouw raakte lichtgewond.

Het parket stelde een verkeersdeskundige aan voor verder onderzoek. Volgens de eerste vaststellingen staken de vrouwen reglementair over en had de trambestuurder nog geremd. Het was donker en het regende op het moment van de aanrijding. Na het ongeval werd een remtest uitgevoerd met de tram, om na te gaan of het regenweer een invloed had op de remafstand. De tram heeft normaal gesproken wel voorrang. Het is nog niet duidelijk wie de verantwoordelijkheid draagt voor het ongeval, zegt het Gentse parket.