Björn Soenens wordt hoofdredacteur "Het journaal"

Amerikawatcher en chef buitenland van de VRT Nieuwsdienst Björn Soenens (45) wordt de nieuwe hoofdredacteur televisiejournaals bij de VRT. Hij volgt Wim Willems op, die onlangs een nieuwe functie opnam als manager van het HD-project van de VRT. Soenens wordt verantwoordelijk voor alle tv-journaals van de VRT.

Björn Soenens volgt Wim Willems op als hoofdredacteur van "Het journaal" van de VRT. "Bjorn Soenens is een dynamische leider met veel gevoel voor hoe het televisiejournaal van morgen moet worden gemaakt. Hij heeft een sterk journalistiek en multimediaal track record", aldus Luc Rademakers, de algemeen hoofdredacteur van de VRT Nieuwsdienst.

"De journaals van VRT Nieuws zijn dagelijks voor gemiddeld 1,6 miljoen Vlamingen de betrouwbare gids, met de juiste feiten en de verhelderende duiding. Björn is de geknipte man om "Het journaal" daarin nog verder te laten excelleren", besluit Rademakers.

Björn Soenens startte zijn carrière bij de openbare omroep in 1991 bij Radio 2 West-Vlaanderen. In 1995 maakte hij de overstap naar het televisienieuws, waar hij begon als reporter voor "Het journaal" en "Terzake". Van 1999 tot 2003 werkte hij voor "Koppen" en daarna keerde hij terug naar het tv-journaal waar hij de functies eindredacteur, chef algemene verslaggeving en chef buitenland op zich nam.

"Alle goeds wordt geboren uit lust en goesting. Ik ben trots op de journaalploeg. Het is niet de hoofdredacteur die "Het journaal" maakt, maar de ploeg van getalenteerde en gemotiveerde journalisten, regisseurs, cameralui, producers en monteurs die het beste van zichzelf geven. We gaan samen het nieuws belichten vanuit de bril van de kijker. Wat betekent beleid voor zijn of haar leven? Dat is de missie van alle journalisten bij het VRT-journaal", aldus Björn Soenens.