Dierenverzorgers rukken uit voor knuffel

De Schotse dierenwelzijnsorganisatie SPCA is moeten uitrukken voor een knuffel langs de weg. Dat staat te lezen op de website van de organisatie. Een dierenliefhebber had SPCA gebeld met de melding dat er op de weg naar Glasgow een zwart-witte collie zat. De realiteit bleek een tikkeltje anders.

Het was medewerkster Kerry Friel die de ontdekking deed. "De knuffel was groot en leek net echt", zegt ze op de website van de dierenwelzijnsorganisatie. "Ik kan begrijpen dat iemand dacht dat het een dier in nood was. Het was ook de dag na Halloween, dus bestaat de kans dat de knuffel onderdeel was van een Halloweenproject."

Voor de Schotten is het al het tweede valse alarm op korte tijd. Vorige maand moest ze uitrukken voor een uil in nood. Bij aankomst bleek het gewoon om versiersel te gaan in een tuin.

lees ook