Gentse rector vraagt ongewenst gedrag meteen te melden

De Gentse rector Anne De Paepe roept in een mail alle studenten en personeelsleden op om ongewenst gedrag meteen te melden. De oproep komt er na enkele verkrachtingen in het Citadelpark.

Meteen na het bekend raken van de verkrachtingen gaf UGent al tips aan de studenten, maar nu heeft rector Anne De Paepe een mail naar alle 40.000 studenten en 8.000 personeelsleden gestuurd. "Er bereiken ons de laatste weken verschillende meldingen van aanrandingen in de studentenbuurten. We nemen dit als universiteit ter harte en willen wijzen op een aantal preventieve gedragingen", schrijft ze. 

De Paepe maant iedereen aan "in alle situaties zijn gezond verstand te gebruiken", maar vraagt ook uitdrukkelijk iedereen die wordt lastiggevallen of die iets ziet dat niet door de beugel kan, dat meteen te melden via het noodnummer van de politie 101 of via het UGent-noodnummer 09/264 88 88.

"Het is geenszins onze bedoeling paniek te zaaien of slachtoffers met de vinger te wijzen. Integendeel: elk slachtoffer is er een te veel", beklemtoont de rector ook. 

De oproep kwam er omdat de permanentiedienst van de UGent in de nasleep van de aanrandingen constateerde dat incidenten vaak niet of niet snel genoeg gemeld worden.

Meest gelezen