Hoeveel bent u waard op Twitter?

Hoeveel is uw Twitteraccount eigenlijk waard? Nu Twitter op weg lijkt om veel geld te verdienen aan de tweets van zijn 230 miljoen gebruikers, stelde het Amerikaanse magazine Time zich die vraag. Vooral wie veel tweet en een grote schare volgers heeft, kan rekenen op een virtueel appeltje voor de dorst.
De vrtderedactie-account is virtueel net geen 129.000 dollar waard (96.000 euro).

Om de berekening te maken, houdt Time rekening met een aantal factoren, zoals het aantal tweets dat u gemiddeld per dag de wereld instuurt en het aantal volgers dat die berichtjes te lezen krijgt. U kunt zelf de berekening maken op de website van Time. Het enige dat u moet invullen is uw Twitter-gebruikersnaam.

Twitter maakte vorige maand zelf bekend dat het 230 miljoen actieve gebruikers heeft, die samen 500 miljoen tweets per dag versturen. Volgens de sociaalnetwerksite komt elk van die tweets bij gemiddeld 400 personen terecht.

Met die cijfers is Time aan de slag gegaan: een bedrijfswaarde van 25 miljard dollar gedeeld door 200 miljard aangeleverde tweets per dag, komt op een bedrag van 12,45 dollarcent per bekeken tweet. Wel met die nuance dat ongeveer drie vierde van de tweets niet bekeken wordt, dat is ook in rekening gebracht.

Virtuele grootverdieners op Twitter zijn onder meer Justin Bieber (20,9 miljoen dollar) en Rihanna (5,9 miljoen dollar). Premier Elio Di Rupo moet het stellen met "amper" 3.000 dollar. Het gaat uiteraard om volledig virtuele bedragen. Aankloppen bij Twitter om uw deel op te eisen, zal u niets opleveren.