IMF stemt in met nieuwe leningen aan Portugal

Het Internationaal Monetair Fonds (IMF) heeft ingestemd met een nieuwe lening voor Portugal. Volgens het IMF heeft Portugal voldaan aan de voorwaarden voor nieuwe leningen. De nieuwe lening is ten bedrage van 1,9 miljard euro. IMF-baas Christine Lagarde (foto boven) maakte het nieuws bekend.

De nieuwe lening maakt deel uit van het bedrag van 26 miljard euro dat het IMF Portugal in 2011 in het vooruitzicht stelde, om te voorkomen dat het Zuid-Europese land aan zijn financiële problemen ten onder zou gaan.

In dat verband werden Portugal ook voor 52 miljard euro aan noodleningen uit Europa beloofd. Daarvan is nog 8,8 miljard euro over. Het steunprogramma voor Portugal wordt naar verwachting midden volgend jaar afgerond.

IMF-directeur Christine Lagarde zei vandaag ook dat de wereldeconomie aan het herstellen is maar dat het tempo daarvan te traag is voor het creëren van banen.