Originele tekeningen Suske en Wiske brengen 50.000 euro op

De online veiling van originele tekeningen van Suske en Wiske heeft gisterenavond 50.000 euro opgebracht. De veiling vond plaats bij Catawiki, veilinghuis voor verzamelaars. Bijzonder was dat er origineel werk van alle hoofdtekenaars bij elkaar was gebracht.

Op de online veiling via Catawiki werden gisterenavond originele tekeningen van Suske en Wiske geveild voor 50.000 euro. Er waren tekeningen bij van alle hoofdtekenaars die de stripreeks tot nu toe heeft gehad. 

"Het gebeurt niet vaak dat er in één veiling kan worden geboden op origineel werk van alle generaties hoofdtekenaars van Suske en Wiske", aldus Tomma Meedendorp, veilingmeester bij Catawiki. Zo kon er worden mee geboden op origineel werk van Willy Vandersteen (bedenker en hoofdtekenaar tot 1972), Paul Geerts (hoofdtekenaar van 1972 tot 2002), Marc Verhaegen (hoofdtekenaar van 2002 tot 2005), en Luc Morjaeu (hoofdtekenaar van 2005 tot heden).

Ook waren er in de veiling originele werken te vinden van belangrijke medewerkers van Studio Vandersteen zoals Jeff Broeckx en Eugeen Goossens. 

Veilingmeester Tammo Meedendorp van Catawiki was na afloop zeer tevreden met de belangstelling voor de veiling. "Naast veel bieders uit Vlaanderen en Nederland kwamen er ook opvallend veel biedingen uit Duitsland, waar het werk van Willy Vandersteen ook erg populair is. We zien daarnaast dat verzamelaars steeds meer in originele striptekeningen investeren. Die stijgen de laatste tien jaar nog sneller in waarde dan stripalbums. Vooral de oude originele tekeningen zijn zeer gewild en brengen steeds meer op", aldus Meedendorp.

De door Paul Geerts getekende originele cover van het album "De goalgetter" bracht bijna 1.500 euro op. Een originele pagina van "De vrolijke bengels" met Suske en Wiske, dat door Willy Vandersteen in de jaren 50 is getekend, werd geveild voor meer dan 1.000 euro. Pagina's van Suske en Wiske uit onder andere "Twee toffe totems" brachten 1.000 euro per stuk op.