Reconstructie van dood van vrouw van Wesphael

In Oostende is een reconstructie gehouden van de dood van de vrouw van Waals parlementslid Bernard Wesphael. Die stierf een week geleden in een hotelkamer. Het gerecht verdenkt Wesphael ervan dat hij haar vermoord heeft. Hijzelf ontkent dat.

De politie had de straat rond het hotel afgezet met grote hekken met zeil zodat niemand iets kon zien. Maar er stonden cameralui en fotografen op daken en balkons in de buurt en op hun beelden was te zien hoe Wesphael iets na 14 uur met handboeien om en in een grijs gevangenisuniform is binnengeleid, gevolgd door de onderzoeksrechter en mensen van het parket.

De reconstructie heeft iets meer dan twee uur geduurd, maar we weten voorlopig nog niet hoe de reconstructie is verlopen en wat ze heeft opgeleverd. Noch het parket noch de advocaat van Wesphael willen op dit moment iets kwijt.